Agiliti za pse

Agiliti za pse

Agiliti za pse predstavlja odličan i zabavan način da ljubimac sagori višak energije, pa se posebno preporučuje za veoma aktivne pse, poput nemačkog boksera, border kolija, džek rasela i drugih pasmina. Savlađivanje prepreka, poput trčanja kroz tunel i preskakanje barijera predstavljaju altetske izazove koji doprinose održavanja psa u formi, sprečavaju gojaznost, povećavaju izdžljivost i jačaju kosti i zglobove. Agiliti je odlična rekreacija, ne samo za tvog psa već i za tebe.

  • Doprinosi boljoj kondiciji
  • Sprečava gojaznost
  • Jača kosti i zglobove
  • Odlična zabava za Vas i Vašeg ljubimca

Agiliti je sport

Agiliti za pse je sport gde usmeravaš tvog psa da prevaziđe postavljene prepreke, za određeno vreme. Teren najčešće ima 15 do 20 prepreka, koje mogu da budu u vidu tunela, prepona, slalom štapova, automobilskih guma, klackalica i slično. Pas se usmerava isključivo pomoću govora tela.

U agiliti tačmičenju mogu da učestvuju sve rase pasa, bilo da su u pitanju rasni psi ili mešanci, kao i psi svih veličina.

Pre upuštanja u agiliti trening sa psom, konsultuj se sa veterinarom, pogotovo ukoliko ljubimac ima nekih zdravstenih problema. Ako je pas energičan, poslušan, voli da trči, dobro se slaže sa drugim psima, agiliti može biti pravi izbor za vas.

Takmičenje ili rekreativno

Iako je agiliti za pse takmičarski sport, ovim se možeš i rekreativno baviti. Ukoliko u tvom mestu nema terena za agiliti (u pojedinim „doggy parkovima“ može se naći manji broj agiliti prepreka), a imaš uslove za to (živiš u kući sa dvorištem), mogao bi sam napravit mini agiliti teren sa raznoraznim agiiti preprekama koje možeš kupiti ili sam napraviti. Ukoliko te ovaj sport privlači, a nemaš uslove (ne živiš u kući, u tvom mestu nema teren za agiliti), razmisli o kupovini osnovnih prepreka koje možeš lako poneti i postaviti na nekoj poljani tokom treninga.

Online prodavnica

3,290 Din

2 štapa,1 prečka, 2 držača

4,690 Din6,890 Din

Štapovi od 78 i 100 cm

7,190 Din

12 štapova, kanap za podešavanje