Auto sedište za pse

Auto sedište za pse

Prema Zakonu o bezbednosti saobraćaja, ljubimac se može prevoziti u automobilu pod uslovom da njegov transport ne ugrožava vozača i ostale učesnike u saobraćaju. Transporteri za pse, sigurnosni pojasevi za pse i auto sedišta za pse su moguća rešenja za bezbedan transport ljubimca automobilom.

Auto sedište za pse postavlja se na samo sedište automobila, bilo na suvozačevo ili zadnje sedište i namenjeno je za manjeg psa. U zavisnosti od modela samog sedišta za pse, zavisi i način na koji se ono fiskira u automobilu. Uglavnom se to postiže pomoću posebnih pojaseva, koji su sastavni deo sedišta za pse, ili pomoću postojećeg sigurnosnog pojasa u tvom automobilu.

Integrisani kratki pojas, koji se nalazi u auto sedištu za pse sprečava tvog ljubimca da iz njega iskoči tokom vožnje. U zavisnosti od modela, auto sedište za kola može poslužiti i kao krevet za pse kada si na putu. Pri izboru auto sedišta za tvog ljubimca, treba povesti računa da je ono dovoljno veliko i da ljubimac u njemu može komotno leći.

Prednosti auto sedišta za pse, u odnosu na druge načine bezbednog transporta ljubimca automobilom:

  • Moderan i atraktivan dizajn;
  • Bolja cirkulacija vazduha neko u transporteru za pse;
  • Jednostavno održavanje (može se prati ručno ili u mašini za veš – zavisi od modela);
  • Praktičnost zbog mogućnosti da auto sedište za pse posluži i kao privremeni krevet za ljubimca dok si na putu;
  • Jednostavno odlaganje sedišta kada ti nije potrebno, bez zauzimanja većeg prostora.

Korišćenjem auto sedišta za pse tokom transporta ljubimca automobilom može se sprečiti ozbiljno povređivanje ljubimca i svih ostalih u automobilu, u slučaju naglog kočenja ili saobraćajne nesreće. Samo naglo kočenje može imati fatalne posledice po tebe i tvog psa psa, kao i po ostale učesnike u saobraćaju, zbog ozbiljnih povreda koje mogu nastati u kabini automobila u slučaju da ljubimac nije adekvatno obezbeđen, odnosno vezan.

Online prodavnica

Auto oprema za pse

Trixie auto sedište za pse 1322 BESPLATNA DOSTAVA

7,290 Din

Auto oprema za pse

Trixie auto sedište za pse 13179 BESPLATNA DOSTAVA

7,890 Din