Auto sedište za pse

Auto sedište za pse

Prema Zakonu o bezbednosti saobraćaja, ljubimac se može prevoziti u automobilu pod uslovom da njegov transport ne ugrožava vozača i ostale učesnike u saobraćaju. Transporteri za pse, sigurnosni pojasevi za pse i auto sedišta za pse su moguća rešenja za bezbedan transport ljubimca automobilom.

Auto sedište za pse postavlja se na samo sedište automobila, bilo na suvozačevo ili zadnje sedište i namenjeno je za manjeg psa. U zavisnosti od modela samog sedišta za pse, zavisi i način na koji se ono fiskira u automobilu. Uglavnom se to postiže pomoću posebnih pojaseva, koji su sastavni deo sedišta za pse, ili pomoću postojećeg sigurnosnog pojasa u tvom automobilu.

Integrisani kratki pojas, koji se nalazi u auto sedištu za pse sprečava tvog ljubimca da iz njega iskoči tokom vožnje. U zavisnosti od modela, auto sedište za kola može poslužiti i kao krevet za pse kada si na putu. Pri izboru auto sedišta za tvog ljubimca, treba povesti računa da je ono dovoljno veliko i da ljubimac u njemu može komotno leći.

Prednosti auto sedišta za pse, u odnosu na druge načine bezbednog transporta ljubimca automobilom:

  • Moderan i atraktivan dizajn;
  • Bolja cirkulacija vazduha neko u transporteru za pse;
  • Jednostavno održavanje (može se prati ručno ili u mašini za veš – zavisi od modela);
  • Praktičnost zbog mogućnosti da auto sedište za pse posluži i kao privremeni krevet za ljubimca dok si na putu;
  • Jednostavno odlaganje sedišta kada ti nije potrebno, bez zauzimanja većeg prostora.

Korišćenjem auto sedišta za pse tokom transporta ljubimca automobilom može se sprečiti ozbiljno povređivanje ljubimca i svih ostalih u automobilu, u slučaju naglog kočenja ili saobraćajne nesreće. Samo naglo kočenje može imati fatalne posledice po tebe i tvog psa psa, kao i po ostale učesnike u saobraćaju, zbog ozbiljnih povreda koje mogu nastati u kabini automobila u slučaju da ljubimac nije adekvatno obezbeđen, odnosno vezan.

Online prodavnica

6,490 Din

Sa odeljkom za odlaganje stvari

7,290 Din

Udobno i mekano auto sedište za manjeg psa