Naši krzneni drugari, baš kao i mi, teško podnose visoke temperature. Za razliku od nas, oni se ne znoje, već se hlade isključivo putem disanja. Toplotni udar je realna opasnost koja naročito preti štencima i starijim psima, psima sa dugom dlakom, kao i onima sa kratkom njuškom, poput nemačkog boksera.

Bazen za pse idealno je rešenje da se Vaš ljubimac zabavi i rashladi kad god on poželi. Možete ga postaviti u dvorištu ili na terasi, po mogućstvu na mesto koje nije direktno izloženo suncu. Ako ga postavljate na površinu koja je sklona grejanju, poput betona, stavite ispod njega karton, stiropor, ceradu ili neku drugu zaštitu.

Izaberite veličinu

  • Iako su namenjeni za pse, zbog neklizaćeg dna naši kupci ih uzimaju i za kupanje beba.
  • Stabilna MDF konstrukcija omogućava brzu i jednostavno montažu bez alata. Jednostavno ga samo izvadite iz kutije, raširite i napunite vodom.
  • Neklizajuće dno otporno na grebanje sprečava njegovo bušenje sa kandžama.
  • Lako ćete ga isprazniti kad želite da zamenite vodu ili da ga spakujete. To se postiže pomoću velikog ventila koji je potrebno samo odvrnuti i voda će iz njega isteći.
  • Spakovan bazen zauzima malo prostora, te ga je lako transportovati,a i odložiti za narednu sezonu.
  • Možete za njega kupiti zaštitni pokrivač koji će sprečiti prljanje vode kada se bazen ne koristi.
  • Bazen za pse možete iskoristiti da od njega napravite jezero za baštu. Ukopajte ga u zemlju i popunite raznim kamenjem i vodenim biljkama, a možete i ribicama.

Prilikom izbora veličine bazena za Vašeg psa, potrebno je voditi računa da ljubimac može komotno u njega da stane, odnosno da je prečnik bazena veći od dužine samog psa.

Izaberite veličinu

Par napomena za kraj:

  1. Psa nemojte ostavljati bez nadzora u blizini bazena, pogotovo kada su u pitanju mali i mladi psi, bez obzira na nivo vode koji se u bazenu nalazi.
  2. Ukoliko Vaš ljubimac odbija da uđe u bazen za pse, potrebno je da budete strpljivi i da procesu navikavanja postepeno pristupite. Nemojte ga siliti. Pokušajte sa poslasticama ili igračkama da ga namamite da u bazen uđe. Možete i Vi u njega stati i pozvati ljubimca da Vam se pridruži. Ako to ne uspe, možete psa polako pokvasiti sa vodom iz bazena. To će mu sigurno prijati, pogotovo ukoliko je napolju visoka temperatura.
  3. Nemojte mu dozvoliti da grize ivice bazena, pošto ih može oštetiti, a istovremeno se povrediti.