Brnjice za pse

Brnjice ze pse

Brnjice za pse

Prva asocijacija kada se pomisli na brnjicu jeste agresivan pas koji je bez kontrole. Agresivnost nije jedini razlog za korišćenje brnjice za pse, poznate kao i korpe za njušku.

Ukoliko postoji opasnost da će Vaš ljubimac napasti druge pse ili ljude, neophodno je da mu tokom šetnje postavite korpu na njušku. Brnjica neće zaštiti samo druge pse i ljude, već i Vas lično od mogućih pravnih problema prouzrokovanih ponašanjem Vašeg ljubimca.

Agresivnost nije jedini razlog za korišćenje brnjice. Veterinar može insistirati na postavljanje korpe na njušku tokom pregleda, kako bi zaštitio sebe i druge od mogućeg ujeda, ne zato što je Vaš ljubimac agresivan već zato što poseta veterinaru jeste stresna za ljubimce.

Brnjica takođe može biti od velike koristi tokom šišanja i nege psa. Mnogi psi imaju osetljiva stopala, i porpolično se uznemire kada im se seku nokti. Korišćenje brnjice će osloboditi tenzije osobu koja seče nokte Vašem ljubimcu, i na taj način sprečiti eventualnu povredu kako ljubimcu tako i sebi.

Neki veterinari mogu preporučiti da se brnjica za pse koristi umeto zaštite kragne za pse kada Vaš ljubimac ima neku povredu koju ne bi smeo da liže. 

Da li su brnjice opasne za pse?

Odgovor je kratak i jasan, ne! Sve dok se brnjica pravilno koristi, Vaš ljubimac je bezbedan. Neophodno je osigurati da brnjica nije stegnuta i da Vašem psu omogućava da pije vodu dok je nosi. Brnjica se ne sme nositi tokom dugih vremenskih perioda, i treba se koristit samo kada je neophodno. 

Navikavanje psa na brnjicu je relativno jednostavan proces. To možete postići tako što ćete je postepeno uvoditi, odnosno prvi put postaviti na samo par minuta, a onda psa postepeno navikavati na duži period nošenja brnjice.

KAVEZI ZA PTICE I GLODARE