Kavezi za hrčka – kupovina kaveza

Kavezi za hrcka

Hrčak je mali glodar koji je postao popularni kućnim ljubimac, pogotovo zlatni (sirijski) hrčak. Zbog činjenice za hrčci nisu zahtevni ljubimci, malo starija deca, školskog uzrasta, mogu se o njima brinuti. Zbog svoje osetljivosti, bitno je da se detetu objasni da sa hrčkom mora pažljivo postupati kako ga ne bi povredio pri igri.

Svoju popularnog kao kućnog ljubimca hrčci su stekli svojom umiljatošću i činjenicom da ne zahtevaju veći prostor, za razliku od mačaka i pasa. Njihova nega je takođe mnogo jednostavnija i manje zahtevna nego što je slučaj sa psom i mačkom.

Hrčku je potreban dom unutar Vašeg doma, jer ga ne možete jednostavno pustiti da trčkara po stanu. U suprotnom, izgubićete ga u stanu ili ga slučajno povrediti.

Kavezi za hrčka – veličina

Hrčku je potrebno dovoljno prostora da se može slobodno kretati i trčkarati, kako bi zadovoljio svoju potrebu za vežbanjem. Neka svetska udruženja za zaštitu životinja (poput RSPCA) preporučuju da dimenzije kaveza za hrčka budu ne manje od 75 x 40 x 40 cm. Kavez sa dva i više nivoa, koji zauzimanja manji prostor od ovog, može biti idealno rešenje ukoliko nemate dovoljno prostora za veći kavez.

Na dnu kaveza potrebno je staviti sloj piljevine, do 4 cm visine.

Sirijski hrčak zahteva nešto veći kavez od onog koji se preporučuje za pataljustog hrčka. Nemojte nikada držati dva sirijske hrčka zajedno jer će vrlo verovatno doći do tuče, a može se desiti i slučaj da jedan hrčak ubije drugog.

Kavezi za hrčka – prateća oprema

Kavezi za hrčka moraju obavezno biti opremljeni sa pojilicom i hranilicom. Pored toga, u kavezu treba da postoji kućica za hrčka koje će biti njegov kutak za odmor. Aksesoari za zabavu, poput točka za trčanje, merdevina za penjanje, ljuljaški, tunela su preporučljivi kako bi zabavili Vašeg ljubimca i doprineli njegovom psiho-fizičkom zdravlju.

NAŠLI STE BOLJU CENU?