Kreveti za pse: kako izabrati krevet za Vašeg ljubimca?

Kako izabrati krevet za psa

Kreveti za pse prave se od različitih materijala, u različitim dimenzijama i oblicima. Postavlja se pitanje kako naći najbolji krevet za Vašeg ljubimca. Prilikom izbora kreveta za psa treba uzeti u obzir nekoliko faktora, poput starosti psa, veličine, rase i vrste krzna.

Pre odlučivanja koji krevet za psa kupiti, potrebno je obratiti pažnju na sledeća pitanja:

  • Gde ćete u Vašem domu postaviti krevet za psa? Pošto krevet za psa zauzima poprilično prostora, neophodno je da znate gde ćete ga tačno staviti pre nego što ga kupite. To mesto treba da bude lako pristupačno Vašem ljubimcu, i dovoljno izdvojeno kako krevet za psa ne bi predstavljao smetnju Vama i Vašim ukućanima. Krevet za psa ne bi trebali da postavite na mesto gde će Vaš ljubimac biti izložen promaji ili visokoj temperaturi.
  • Da li Vaš ljubimac ima neke posebne potrebe? Problemi sa zglobovima i alergije utiču na izbor materijala od kog je krevet za psa napravljen.
  • Da li Vaš ljubimac preferira da leži na hladnjim kuhinjskim pločicama, tepihu ili udobnoj fotelji? Odgovor na ovo pitanje uputiće Vas na kupovinu kreveta za psa koji će Vašem ljubimcu pružiti komfor koji mu najviše odgovara.
  • U kom položaju Vaš ljubimac najčešće spava? Na osnovu ovoga odredićete idealnu veličinu kreveta za psa. Ukoliko pas najčešće spava sa šapama skroz ispruženim, biće potrebno da mu uzmete veći krevet.
  • Da li se Vaš ljibimac lako isprlja? Krevet za psa koji se lako pere, ili koji je vodootporan idealno je rešenje za pse koji vole da se valjaju po podu, uskaču u blato i slično.
  • Da li se Vaš ljubimac mnogo linja? U ovom slučaju, treba izbegavati krevet za psa napravljen od pamuka i vune koji privlaće dlake, i opredelite se za materijale sa kojih se dlake lako usisavaju.
  • Koliko je star Vaš ljubimac? Stariji psi zahtevaju krevet koji će pružiti veću podršku njihovim zglobovima. Ortopedski kreveti, pogotovo sa memorijskom penom, su posebno pogodni za starije pse.
  • Da li Vaš ljubimac voli da grize stvari? Ukoliko je odgovor potvrdan, izbor kreveta za psa napravljenog od čvršćih materijala je pravo rešenje.