Prostirke za pse za auto

Prostirke za pse za auto

Prostirka za pse za auto štiti sedište tvog automobila od dlaka, grebanja i prljavštine koje ljubimac unosi spolja. U zavisnosti od modela, prostirka za auto može se postaviti na prednje ili zadnje sedište automobil, a može i u gepek.

Prostirka za auto za pse može zaštititi samo deo zadnjeg sedišta ili celu klupu, što zavisi od samog modela prostirke. Pored veličine površine koje pokrivaju, postoje auto protirke za pse sa i bez stranica. Prostirke sa stranicama pružaju veću zaštitu automobilu, sprečavajući ljubimca da izgrebe unutrašnju stranu vrata i onemogućavaju da pas iskoči čim se vrata od automobila otvore. Pored toga, auto prostirke za pse sa stranicama sprečavaju da prljavština I dlake ljubimca završe na samim krajevima zadnjeg sedišta, dok stranica koja se obara pruža dodatnu zaštitu automobilu pri ulasku i izlasku psa.

Većina prostirki za pse za auto je vodootporno, što pruža dodatnu zaštitu sedištu ili gepeku u slučaju prosipanja vode, povraćanja ili akcidentalnog uriniranja. Prilikom kupovine, treba voditi računa da prostirka za kola za pse zadovoljava potrebu po pitanju dimenzija, odnosno da pokriva potrebnu površinu sedišta u tvom automobilu. Za male pse, često je dovoljno da prostirka za pse za auto pokriva samo deo zadnjeg sedišta, dok je za veće pse potrebno više prostora, pa bi prostirka za auto trebala zaštititi bar dve trećine ili celu zadnju klupu.

Presvlaka za auto za pse veoma je prakitčna za korišćenje, lako se postavlja na sedište automobila, fiskira se pomoću posebnih integrisanih kaišava koji se vezuju oko naslona za glavu na prednjim i zadnjim sedištima. Prorezi u auto prostirci za pse omogućavaju vezivanje jednog ili dva psa sa sigurnosnim pojasom za pse, čime se povećava beznednost transporta ne samo tvog ljubimca, nego i tvoja, kao i ostalih putnika.

Auto presvlake za pse perive su u mašini za veš, u skladu sa proizvođačevim uputstvom. Zbog plastičnih kopči koje se nalaze na većini aoto prostirki, preporučljivo je da se pere na manjeg broju obrtaja veš mašine.

Auto prostirka za pse pruža višestruku zaštitu

  • Sprečava psa da grize sedište automobila
  • Štiti sedište automobila od grabanja kandžama
  • Štiti sedište automobila od dlaka
  • Štiti sedište automobila od prljavštine koja se može otresti sa psa
  • Smanjuje potrebu za pranjem sedišta automobila hemikalijama koje ga mogu oštetiti

Prilikom izbora presvlake za auto za pse, treba da obratiš pažnju na nekoliko stvari:

  • Koja veličina prekrivača za autosedište je potrebna,
  • Da li će se pas sam voziti na zadnjem sedištu, ili će neko biti pored njega (postoje prekrivaši za sedište koji imaju savitljivi deo kako bi se oslobodio prostor za osobu da sedne pored),
  • Da li je potrebna presvlaka za sedište koja je otporna na vodu, tj kroz koju voda ili mokraća ne mogu proći,
  • Da li je potrebna presvlaka sa bočnim stranama koje sprečavaju iskakanje psa prilikom otvaranja vrata automobila, istovremeno štiteći unutrašnju stranu vrata od grebanja i dlaka
  • Materijal od kojeg je prostirka za auto za pse napravljen treba da bude pogodan za period godine kada se koristi (topli, hladni dani).

Online prodavnica

Auto oprema za pse

Trixie auto prostirka za pse za jedno sedište

2,390 Din

Zaštita za suvozačevo sedište kao i za deo zadnjeg sedišta

3,390 Din

Zaštita za sedište automobila od grebanja i prljanja

Auto oprema za pse

Trixie deljiva prostirka za pse za auto sa stranicama

4,590 Din

Zaštita za zadnje sedište automobila, sa uklonivim stranicama za zaštitu tapacirunga vrata

Auto oprema za pse

Trixie deljiva prostirka za pse za auto BESPLATNA DOSTAVA

5,690 Din

Posebno pogodna za veće automobile