Prikazani svi od ukupno 2 rezultata

FURminator deShedding četka za pse i mačke

Furminator deShedding četka protiv linjanja, za kratkodlage i dugodlake pse i mačke, efikasno uklanja višak dlake, bez da oštećuje gornji sloj krzna. Redovnim korišćenjem Furminatora u intervalu od10-20 minuta, 1-2 puta nedeljno, linjanje može da se smanji do čak 90%, što će za posledicu imati manje dlaka po stanu, nameštaju i garderobi.

Furminator za pse dolazi u tri veličine: za male, srednje i velike pse. Za mačke, postoje dve veličine Furminatora: za mačke manjeg rasta i za one koje spadaju u grupu srednji do veći rast.

4,090 Din4,290 Din
Ovaj proizvod ima više varijanti. Opcije mogu biti izabrane na stranici proizvoda.
4,090 Din4,290 Din
Ovaj proizvod ima više varijanti. Opcije mogu biti izabrane na stranici proizvoda.

Kako se koristi Furminator za pse i mačke?

Psa ili mačku treba četkati tako što ćete Furminator povlačiti u pravcu rasta dlake, tj. od vrata ka repu. Furminator četku treba metodično koristiti preko celog ljubimca i izbegavati zadržavanje na jednom delu tela.

Da li Furminator može da smanji linjanje?

Furminator za pse i mačke može da smanji linjanje do čak 90%, što će za rezultat imati manje dlaka po stanu, nameštaju i odeći. Redovnim korišćenjem Furminatora održava se čistija koža, podstiče se rast nove dlake i reguliše se telesna temperatura Vašeg ljubimca.

Koliko često treba koristiti Furminator?

Za otpimalan efekat, preporučuje se četkanje ljubimca 1-2 puta nedeljno, po 10-20 minuta. Ovo vreme najviše zavisi od rase ljubimca, odnosno njegove veličine, stanja i debljine krzna.

Da li je moguće preterati sa korišćenjem Furminatora?

Da, moguće je. Preterano ili agresivno četkanje ljubimca može izazvati iritaciju i oštetiti gornji sloj krzna. Prilikom četkanja, Furminator treba da klizi kroz krzno, bez agresivnog pristiskanja uz telo ljubimca.

Da li Furminator treba da se koristi pre ili posle kupanja ljubimca?

Pre kupanja trebali bi koristiti običnu četku ili češalj, pogotovo kod ljubimaca sa dužom dlakom, kako bi se uklonili eventualni čvorići upetljane dlake. Ako ljubimac nije redovno četkan, odnosno ukoliko mu je krzno zapetljano, nemojte koristiti Furminator, već ga prethodno ošišajte. Furminator treba koristiti nakon kupanja, kako bi se uklonio višak dlake.

Kako se održava Furminator?

  • Očetkajte psa/mačku pre korišćenja Furminatora, kako bi se uklonili eventualni čvorići od upetljane dlake. Na ovaj način sprečavate da se zubi Furminatora oštete ili polome.
  • Vodite računa da Vam Furminator četka protiv linjanja ne ispadne na čvrstu površinu gde se može oštetiti.
  • Zubiće na Furminatoru, po potrebi, možete očistiti sa mlakom vodom i sapunom. Nakon toga, Furminator dobro osušite pre odlaganja.
  • Pri odlaganju, pritisnite FURejector® dugme i blago ga povucite ka sebi kako bi se zaštita za zubiće zaključala. Ovim se onemogućava oštećenje zubića prilikom odlaganja.