Prikaz 1–32 od 55 rezultata

Penjalice za mačke

Penjalice za mačke zadovoljavaju prirodnu potrebu Vašeg ljubimca za penjanjem, grebanjem i skrivanjem. U prirodi, mačke se penju po drveću kako bi imale dobar pregled svoje teritorije. Penju se i kako bi se sačuvale od potencijalne opasnosti ili da bi zgrabile svoj plen. Mačke u zatvorenom, koje se drže kao kućni ljubimci, imaju istu tu potrebu za panjenjem i penjalice lako obezbeđuju zadovoljavanje te potrebe.

Izbor penjalice za mačke

Prilikom izbora penjelice, treba odbratiti pažnju na par stvari:

  • Penjalica treba da ima čvrstu platformu,
  • Mogućnost prelaska sa jednog na viši nivo treba da bude relativno jednostavan,
  • Horizontalne površine trebale bi biti izrađene od materijala koji nije klizav, kako ljubimac ne bi pao tokom sna.

Većina mačaka momentalno će se popeti na novu penjalicu. Ukoliko to nije slušaj sa Vašim ljubimcem, postavjanje poslastica, na različite delove penjalice, ljubimca mogu podstaći da to učini.

Površine za grebanje

Mačke imaju prirodnu potrebu za grebanjem i oštrenjem svojih kandžica. Odsustvom grebalice za mačke, Vaš ljubimac će tu potrebu najverovatnije zadovoljiti na nameštaju. Pri izboru penjalice, treba voditi računa da je penjalica ima integrisane površine za grebanje, kako bi zadovoljila i tu potrebu Vašeg ljubimca.

Potreba za srkivanjem

U divljini, mačke imaju potrebu za privatnošću, i tu potrebu zadovoljavaju skrivanjem među lišćem. Pojedine penjalice imaju pećine za skrivanje,  visoke platforme ili viseće mreže koje mački pružaju privatnost.

Integrisane igračke

Većina penjalica ima integrisane igračke, poput visećih loptica, koje mačke podstiču na igru i samo korišćenje penjalice. U slučaju da penjalica, za koju ste se odlučili, nema viseće igračke, uz malo kreativnosti, samo možete osmisliti način da penjalicu obogatite sa pokojom igračkicom.

NAŠLI STE BOLJU CENU?