Vrata za pse i mačke

Vraza za mačke i mačke ugrađuju se na ulazna vrata od kuće, vrata od terase, ili na vrata od neke druge prostorije gde želite da obezbedite slobodno kretanje Vašem ljubimcu, čak i kada su ta glavna vrata zatvorena. Vrata za pse i mačke mogu poboljšati kvalitet života Vašeg ljubimca, omogućavajući mu nesmetano kretanje između kuće i dvorišta (terase), i pružajući mu mogućnost da napolju vrši nuždu kada za to ima potrebu. Ovim će se istovremeno sprečiti nezgode i neprijatni mirisi u stanu (kući), pošto će ljubimac nuždu moći da vrši isključivo napolju.

Da bi se vrata za pse i mačke ugradila, potrebno je izrezati deo vrata na koja se ugrađuju, u tačno određenoj meri. Dimenzija isecanja glavnih vrata zavisi od samog modela i veličine vrata za ljubimca, i definisana je kod svakog modela. Preporučuje se da se prvo konsultuješ sa majstorom pre kupovine vrata za ljubimca.

Vrata za ljubimce otporna su na vremenske uslove. Zbog postajanja provodnog klapna koje se pomera prilikom prozala Vašeg ljubimca, toplotna izolacija nije perfetkna, tako da je mogući manji gubitak toplotne energije za vreme zimskih dana. Integrisana brava za zaključavanje taj gubitak može da svede na minimum, ali istovremeno onemogućava da ljubimam vrata koristi. Brava može biti od velikog značaja kada ste na odmoru (kada ne ostavljaš ljubimca samog), pošto će sprečiti druge manje životinje da u Vaš dom uđu.

Vrata za mačke

Standardna vrata za mačke pogodna su za ljubimce standarne veličine, dok se XXL vrata za mačke preporučuju ukoliko je reč o većem ljubimcu. Ukoliko se montiraju na deblja ulazna vrata, XXL model sa tunelom je svakako bolje rešenje. Pošto su jeftinija nego vrata za pse, vrata za mačke mogu biti ekonomičnije rešenje ako imaš manjeg psa kom želiš da omogućiš nesmetano kretanje između kuće i dvorišta. Napravljena od plastike, vrata za mačke dolaze u čistoj beloj i tamno sivoj boji.

Vrata za pse

Veličina vrata za pse zavise od same veličine ljubimca. Kod izbora odgovarajuće veličine, idealno bi bilo da u kartonu izrežeš otvor koji je istih dimenzija kao sama vrata za pse i da proveriš da li tvoj pas kroz njih može da prođe.

 

Online prodavnica

1,890 Din

Minimalna instalaciona dubina 10 mm

2,890 Din

Instalaciona dubina 20-25 mm

4,590 Din7,690 Din

Ugradna vrata za pse manjeg i srednjeg rasta