Zaštitne mreže za mačke

Zaštitne mreže za mačke

Bez obzira da li živiš u kući, prizemlju ili na višem spratu, zaštitna mreža za mačke sprečiće da tvoj ljubimac pobegne ili da se povredi usled pada sa velike visine. Zbog ozbiljnost povrede koje pad sa visine ljubimcu može naneti, čak sa fatalnim posledicama, mreža za mačke pružiće ti neophodan mir i ukloniti brigu, znajući da je ljubimac bezbedan.

Ukoliko se postavlja na prozor, mreža za mačke montira se sa spoljne strane prozora čime se omogućava nesmetano otvaranje i zatvaranje prozora. Montira se pomoću tiplova, kukica i kanapa za zatezanje, koji dolaze u pakovanju sa mrežom. Potrebno je izbušiti nekoliko rupa, postaviti tiplove i kukice, a potom okačiti mrežu za mačke. Zbog jednostavne montaže, mrežu za mačke možeš po potrebi ukloniti, ili je premestiti na drugo mesto. Otpornost na vremenske uslove (kiša, sneg, mraz, UV zračenje) doprinosi trajnosti mreže.

Mreža za mačke može se takođe postaviti na terasu. Potrebno je uzeti mrežu za mačke čija će veličina prekriti ceo otvoreni deo. Uvek je bolja opcija uzeti jednu veću mrežu, koju češ na krajevima saviti ako je veća od otvora koji treba da se obezbedi, nego dve ili više manjih koje češ postaviti jednu pored druge. U slučaju da ne postoji druga opcija nego da se mreže postave jedna pored druge, preporučuje se da ih međusobno povežetšpomoću žice ili kanapa.

Postoje tri modela mreža za mačke: providna mreža za mačke, crna mreža za mačke i zelena mreža za mačke. U zavisnosti od starosnog doba ljubimca, njegove težine i aktivnosti, zavisi i izbor same mreže.

Providna mreža za mačke pogodna je za sprečavanja pada ljubimca koji nije previše aktivan (nije sklon penjanju i griženju). Crna mreža za mačke je nešto jača od providne, može da podnese veći teret u slučaju penjanja, ali može se progristi isto kao providna. Zelena mreža za mačke ojačana je žicom, što doprinosi njenoj mogućnosti da podnese veći teret, a isto tako onemogućava ljubimca da je progrize. Iako je najskuplja, zelena mreža za mačke pruža najveću bezbednost za tvog ljubimca.

Uputstvo za montažu:

Pre kupovine mreže za mačke, potrebno je izmeriti veličinu otvora (prozora ili terase) koju sa mrežom želiš da obezbediš. Ukoliko se ni jedna dimenzije mreže ne uklapa u veličinu otvora, uzmi nešto veću mrežu čije ćeš krajevi presaviti prilikom montaže. Višak mreže se takođe može odseći, ali vodi računa da krajevi budu udaljeni bar 1 cm od čvorova.

1. Mrežu skroz raširi tokom montaže, formirajući pravilne kvadratne otvore. Kada se postavlja na terasu, preporučuje se da mreža bude malo labavija, čime će se sprečiti da se mačka po njoj penje.

2. Probuši neohodan broj rupa kako bi se postavili svi tiplovi koji uz mrežu dolaze, vodeći računa da razmak između rupa nije prevelik.

3. Za veću stabilnost, provuci kanap (dolazi uz mrežu) kroz krajeve mreže za mačke i zategni ga.

4. Postavi kukice, a potom okači mrežu za mačke.

Dodatni saveti:

Providna mreža je osetljivija na promenu temperature, nego što je to slučaj sa crnom i zelenom mrežom za mačke. Zbog toga se mogu stvoriti “bore” koje će tokom zime nestati. Zbog toga, leti nemoj dodatno zatezati mrežu, da ne bi došlo do njenog pucanja u zimskom periodu.

Pošto je slabije uočljiva, providna mreža može biti nevidljiva pticama. Kako bi se sprečilo da se ptice u nju zalete, preporučuje se da se postave komadići ALU folije na nekoliko mesta sa ciljem da se poveća vidljivost mreže pticama.

Ljubimca nemoj nikada ostavljati u blizini mreže bez tvog nadzora.

Online prodavnica

890 Din1,490 Din

Sprečava prolaz mačke kod prozora otvorenog na kip

Zaštitne mreže za mačke

Trixie mreža za mačke crna

1,490 Din4,890 Din

Srednje jačine (jača od providne), pogodna za sve mačke koje nisu sklone griženju

1,490 Din4,890 Din

Napravljena od najlona, pogodna za manje i mirnije mačke, kao i za golubove

Zaštitne mreže za mačke

Trixie mreža za mačke zelena

3,490 Din10,890 Din

Mreža koja daje najveću sigurnost. Ojačana žicom, otporna na griženje