Zašto su korisne grebalice za mačke

Grebalice penjalice za mačke

Iako na prvi pogled izgleda kao nepotreban proizvod, grebalica za mačke može umanjiti glavobolje povezane sa držanjem mačke u kući, zadovoljavajući prirodne tendencije Vašeg ljubimca.

  • Grebalica za mačke je ideana za igru za mačiće koji su prepuni energije. Pružiće mačićima adekvatnu zabavu, pogotovo ako se grebalica sastoji od raznih visećih elemenata predviđenih za igru.
  • Grebalica za mačke može odvratiti Vašeg ljubimca od grebanja nameštaja, čemu se mačke sklone, ali za ovo je potrebno malo dresure. Travu za mačke, kao i poslastice, mogli bi staviti pored same grebalice, čime se povećava šansa da će mačka u što kraćem vremenu naučiti da je koristi.
  • Grebalica za mačke pozitivno utiče na zdravlje Vašeg ljubimca. Pored toga što održava kandže, grebanje grebalice je ujedno i super vežba za ljubimca i doprinosi redukciji stresa kojem su ne samo ljudi skloni, već i ljubimci.
  • Grebalica za mačke može podstaći socijalizaciju ukoliko imate dve ili više mačaka, zbog njihovog zajedničkog interesa i istih prirodnih tendencija (da grebu).